Vakhandel

Wij hebben NAPA in ons assortiment! Het legendarische premium label merk uit de VS met 3 jaar garantie. NAPA is een perfecte aanvulling op de kwalitatief hoogwaardige merken die we voeren. Het NAPA assortiment is zeer breed en volledig gericht op de wagenparkdekking van de Benelux. Het komt overeen met de kwaliteit van OE-vervangingsonderdelen. Bekijk het assortiment op de NAPA website.

 

De Geschiedenis

OPRICHTING NAPA - 1925

 

In de jaren twintig van de vorige eeuw werd de Verenigde Staten van Amerika steeds verliefder op de auto. Het aantal auto’s op de weg groeide met de dag en de behoefte aan auto-onderdelen groeide in gebroederlijk tempo mee. Het was in 1925 dat NAPA werd opgericht om aan die toenemende vraag te voldoen. De onafhankelijke verkopers van auto-onderdelen die NAPA waren gestart, zagen dat steeds mee

 

GENUINE PARTS COMPANY (GPC) OPGERICHT - 1928

Carlyle Fraser was één van de medeoprichters die in 1928 ook aan de basis stond van Genuine Parts Company. De overname van een kleine winkel in auto-onderdelen in Atlanta met haar zes medewerkers bleek de springplank van het miljardenmerk dat het nu is. Meer en meer NAPA leden werden in de jaren na de start onderdeel van Genuine Parts Company en in 2012 was het nog het enige lid van de Association. Die kleine winkel heeft zich vanaf eind jaren twintig ontpopt tot een geoliede organisatie die alleen al in de VS zo’n zestig NAPA distributiecentra heeft; 6.600 NAPA Auto Parts winkels; en ruim 17.000 Auto Care Centers.

 

 

GPC NAAR DE BEURS - 1948

Tijdens de jaren dertig ging de omzet van het bedrijf van $ 339.000 naar $ 3,18 miljoen. In het jaar van zijn 20-jarige jubileum, in 1948, had het bedrijf een omzet van $ 20 miljoen. Datzelfde jaar ging het bedrijf naar de beurs en verkocht 150.000 aandelen tegen $ 11 per aandeel.

 

EERSTE NAPA MERKONDERDELEN GEÏNTRODUCEERD - 1966

Aan het eind van de jaren zestig was GPC een landelijke distributeur, die 2.500 onafhankelijke werklieden bevoorraadde en 33 van de 55 NAPA-distributiecentra bezat, die vervolgens 4.000 werklieden in de Verenigde Staten bedienden. De eerste merkonderdelen van NAPA werden in 1966 geïntroduceerd om te worden gedistribueerd.

 

UITBREIDING NAAR CANADA - 1972

De uitbreiding buiten de Verenigde Staten begon in 1972, wanneer GPC auto-onderdelendistributeur Corbetts, Ltd., gevestigd in Calgary, Alberta, overnam. Corbetts bediende meer dan 100 winkels.

 

GPC KOOPT S.P. RICHARDS CO. - 1975

Auto-onderdelen werden steeds uitgebreider en duurder als gevolg van technologische vooruitgang en strengere vervuilingsnormen. In 1975, in een poging om te diversifiëren, kocht GPC een groothandel in kantoorbenodigdheden op, S.P. Richards Co.

 

UITBREIDING NAAR INDUSTRIËLE ONDERDELEN DOOR OVERNAME MOTION INDUSTRIES - 1976

In 1976, onder leiding van CEO Wilton Looney, breidde GPC zich uit naar de industriële onderdelenhandel door de overname van Motion Industries, Inc. Looney geloofde dat industriële onderdelen recessiebestendig zouden zijn op dezelfde manier als auto-onderdelen: tijdens recessies zouden industriële bedrijven vervangende onderdelen voor bestaande machines kopen in plaats van nieuwe apparatuur aan te schaffen.

 

GPC NEEMT GENERALAUTOMOTIVE PARTS CORP. OVER - 1982

In 1982 kocht GPC General Automotive Parts Corp. uit Dallas, in een aandelenruil ter waarde van ongeveer $ 250 miljoen. General Auto had winkels in 12 staten in het zuidwesten, noorden en midden van de Verenigde Staten.

 

OVERNAME EIS INC. EN UAP INC.  - 1998

GPC betrad een nieuwe, en potentieel sterker groeiende, bedrijfstak door de overname in juli 1998 van EIS, Inc., een distributeur van elektrische en elektronische materialen. In een deal met een waarde van ongeveer $ 180 miljoen. In december 1998 besteedde GPC ongeveer $ 231 miljoen om de 80 procent van het in Montreal gevestigde UAP Inc. te kopen.

 

JOHNSON INDUSTRIES, INCGEKOCHT - 1999

In januari 1999 breidde GPC zijn auto-onderdelengroep verder uit door de overname van nog een ander in Atlanta gevestigd bedrijf, Johnson Industries, Inc. Met een jaaromzet van $ 120 miljoen bediende Johnson nieuwe autodealers en eigenaren van grote wagenparken, zoals Federal Express.

 

 

GPC NEEMT ASIA PACIFIC OVER - 2013

Repco en de hele Exego-groep (bestaande uit Ashdown-Ingram, Mcleod Accessories en Motospecs) werden allemaal overgenomen door GPC Asia Pacific.

 

 

OVERNAME ALLIANCE AUTOMOTIVE GROUP EN INENCO GROUP - 2017

Via Alliance Automotive Group breidde GPC zijn bereik over de Atlantische Oceaan uit naar Europa. Met Inenco vergroten GPC en Motion Industries hun aanwezigheid in Australië aanzienlijk.

 

 

LANCERING NAPA IN NEDERLAND  - 2021

Na Frankrijk en Verenigd Koningrijk is NAPA nu ook in Nederland geïntroduceerd. De eerste producten werden begin 2021 gelanceerd en omvatte distributiesets, ruitenwissers, accu’s en remtangen. De lijn wordt voortdurend uitgebreid