Vakhandel

Auto Waard Werkplaats Service

Naast de kernactiviteit van het leveren van onderdelen biedt Auto Waard ondersteunende werkplaats service aan de vakhandel.
 

Afdraaien van remschijven

Het afdraaien van remschijven, afhankelijk van het type, kan tot ca. 2 mm.
Bij normale remschijven is dat vaak ca. 1,5 mm en bij geventileerde remschijven tot ca. 2 mm.
Het afdraaien kan van toepassing zijn bij 'kromme' schijven, gecorrodeerde schijven en schijven die aangetast zijn door de lange opslag van de betreffende auto waar de schijf onderdeel van is.
De minimale maat wordt altijd bewaakt en bij twijfel wordt de mogelijkheden aangegeven. Door onze goede inkoopkanalen kost een nieuwe remschijf niet eens zo gek veel meer dan het afdraaien van de schijven.

 

Uitdraaien van remtrommels

Het uitdraaien van remtrommels komt in mindere mate voor dan het afdraaien van remschijven.
Toch kan dit gewenst zijn, vooral bij het vervangen van de remschoen, door corrosie naast het remoppervlakte en door de lange opslag van de betreffende auto waar de remtrommel onderdeel van is.
De maximale maat wordt altijd bewaakt en bij twijfel worden de mogelijkheden aangegeven.
 

Vlakken van cilinderkoppen

Bij het vervangen van de koppakking is het essentieel om de cilinderkop te controleren op vlakheid. Vooral aluminium, waarvan de meeste cilinderkoppen vervaardigd zijn, wordt sterk beinvloed door temperatuur verschillen. Bij het vlakken van de cilinderkoppen wordt altijd de minimale maat bewaakt en bij twijfel worde de overige mogelijkheden aangegeven.

 

Koperen remleidingen op maat

Koperen remleidingen worden op maat gemaakt, aan de hand van de door uw aangeleverde oude remleiding.

Natuurlijk leveren wij ook graag het benodigde gereedschap, felsapparaat en buigtang, en het benodigd materiaal, koperen leiding en aansluitnippels, voor het vervaardigen van koperen remleidingen in eigen beheer.

 

Testen van diesel common rail verstuivers 

Wij zijn in het bezit een Bosch EPS common rail verstuiver tester. Met deze tester zijn wij in staat nagenoeg alle common rail verstuivers te testen. Dit doen wij voor zowel de automotive alsmede verstuivers van zware bedrijfswagens, tractors en vrachtwagens. Indien wij de verstuivers niet zelf kunnen testen worden ze opgestuurd naar Diesel Buchli in Harderwijk met wie wij een zeer snelle en goede logistiek hebben opgebouwd zodat u de verstuivers snel terug heeft met een test rapport.

Wij zijn ook Diesel Buchli partner wat inhoud dat wij regelmatig trainingen volgen, trainingen organiseren voor klanten, updates krijgen over ontwikkelingen en altijd een up to date Bosch EPS testapparaat hebben.