Vakhandel

Wie zijn wij?

Auto Waard is al bijna 50 jaar de fullservice grossier in automaterialen, gereedschappen, banden, olie, equipment, onderhoudsproucten en nog veel meer voor uw auto. Een vertrouwd gezicht in de regio Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk en omstreken. Op 18 April 2008 hebben wij onze tweede vestiging geopend in Schagen. Vanuit deze vestiging beleveren wij Schagen, Harenkarspel, Hollands Kroon, Den Helder en alle overige plaatsen in Noord Holland Noord.

 

Kwaliteit is een keuze......

Een groot deel van onze artikelen wordt gefabriceerd in fabrieken die ook produceren voor alle grote automerken. Op deze manier zijn wij verzekerd van producten met een hoog kwaliteitsgehalte die ook nog eens voldoen aan de gestelde eisen vanuit de OE fabrikanten. Dus JA, Kwaliteit is een keuze.

 

Naast automaterialen is Auto Waard, al sinds de oprichting, gespecialiseerd in handgereedschappen en equipment. Ook hier wordt gekozen voor kwalitatief hoogstaande en innovatieve merken zoals Facom en DeWalt. Een kwalitatief goed onderdeel moet met het juiste gereedschap gemonteerd worden. Veel specifiek technisch gereedschap hebben wij voor onze vakhandelklanten te huur.  

 

Wij streven er continue naar de volgende doelen te bereiken:

  • Kwalitatief hoogwaardige producten leveren
  • Een passende logistieke oplossing bieden
  • Know How van Team Auto Waard optimaliseren
  • Auto Waard = Service

Deze vier punten leiden uiteindelijk tot een tevreden klant!

 

Een stukje geschiedenis...

Jaren '70 Leiden

Begin jaren '70 kreeg oprichter Juriaan Vreeburg een auto-ongeluk waarbij hij zijn linkeronderbeen verloor. Vanuit de toenmalige instanties kreeg Juriaan tijdens zijn revalidatie de mogelijkheid om in de zilverfabriek te werken. Dit zag hij absoluut niet zitten en hij besloot ondanks zijn nog jonge leeftijd voor zichzelf te beginnen. Technisch Handels Bureau Vreeburg was een feit.

1976 Noord Scharwoude

Auto Waard B.V. wordt opgericht en Juriaan betrekt een klein pand in Noord Scharwoude. Vanuit hier is de start gemaakt met onder andere remdelen en uitlaten. Juriaan begon al aardig snel naam te maken met Auto Waard en binnen de korste keren stonden er dan ook verschillende nieuwe leveranciers op de stoep. Ook de toenmalige concurrentie kwam langs om te vragen waar hij mee bezig was........Ze hadden blijkbaar toch last van deze nieuwe leverancier en na ruim 44 jaar blijkt dat hij toch het goede pad heeft gekozen. Leuk detail is dat wij nog steeds zaken doen met leveranciers die Juriaan toen geholpen hebben bij de oprichting. Daarnaast hebben wij nog steeds klanten die al vanaf het eerste uur klant zijn!

Heerhugowaard

Na enkele jaren in Noord Scharwoude actief te zijn geweest werd voor het eerst verhuisd naar Heerhugowaard. Het pand aan de Stevinstraat 1 werd betrokken. Gelukkig werd ook dit pand te klein en werd er voor de tweede keer verhuist. Dit keer kocht Juriaan een pand aan de Pascalstraat 8. Samen met zijn compagnon Sjaak van de Prijt groeide Auto Waard verder door en was het inmiddels een gevestigde naam in de regio. In de tussentijd is deze lokatie nog een keer verbouwd en bijna twee maal zo groot geworden. In deze periode heeft Juriaan ook de overige aandelen van Sjaak gekocht en was hij dus alleen verantwoordelijk voor Auto Waard.

 

Doordat de gemeente Heerhugowaard voornemens was de Caravanboulevard aan te passen kreeg Auto Waard de mogelijkheid om als één van de eerste te gaan bouwen op Zandhorst III. In september 2001 was alles gereed en is Auto Waard verder gegaan op de Zeppelinstraat 18 in een pand dat niemand kan missen door de prominente plek op de rotonde tegenover Restaurant Babylon.

 

Schagen

Op 18 April 2008 heeft Auto Waard B.V. Lasaulec Schagen overgenomen. Door deze overname kreeg Auto Waard de mogelijkheid om de complete kop van Noord Holland te bedienen. Na te zijn gestart in een zeer klein pand was uitbreiding en vernieuwing al snel noodzakelijk.

 

In 2009 zijn wij dan ook verhuisd naar de Korte Fok 5 in Schagen. Met een mooi pand op een prominente plaats op industrieterrein Lagedijk is de verdere groei van de onderneming ingezet. Inmiddels is Auto Waard ook in de regio Schagen, Den Helder, Wieringerwerf niet meer weg te denken.